1
1. בסיר גדול מרתיחים 3 ליטר מים עם 3 כפות מלח. עתה ניגשים להכין את הרוטב.
2
2. מקלפים את קליפת הלימון לרצועות דקות וארוכות (בלי החלק הלבן. מומלץ להיעזר ב"זסטר"). סוחטים מיץ ממחצית הלימון.
3
3. במחבת גדולה ממיסים את החמאה מעל אש בינונית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מערבבים בכף עץ עד שהבצל מזהיב.
4
4. מוסיפים את קליפת הלימון, מבשלים תוך כדי ערבוב, ומטגנים עד שהנוזלים מצטמצמים לכדי מחצית מנפחם.
5
5. מוסיפים את מיץ הלימון ואת השמנת המתוקה ומבשלים על אש בינונית-גדולה עד שהנוזלים מצטמצמים במחצית.
6
6. בינתיים מבשלים את הספגטי הטרי במשך 2.5 דקות, ספגטיני במשך 1.5 דקות, או ספגטי קנוי לפי הוראות היצרן. מסננים היטב, מוסיפים לרוטב ומערבבים מעל האש, עד שהמנה כולה חמה, והפסטה מכוסה ברוטב.
7
7. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.