משקה חגיגי שמכיל חלמונים, חלב, שמנת, סוכר ותבלינים כמו אגוז מוסקט. לעיתים מוסיפים לו גם אלכוהול, כמו רום או ברנדי.
בגרסאות מסורתיות אחרות, משקאות חלמון שימשו ברפואה עממית, בעיקר כמשקה מחזק או משקם, בשילוב דבש וחלב.
כמות: 4-5 מנות
אג נוג
מצרכים
4 חלומנים
0.5 כוס סוכר
2 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
0.25 כפית אגוז מוסקט טחון
0.25 כפית קינמון
1/4 עד 1/2 כוס רום, ברנדי או ויסקי
אופן ההכנה
1
טורפים בקערה את החלמונים יחד עם הסוכר עד שהתערובת נעשית חלקה ובהירה.
2
בסיר בינוני, מחממים את החלב והשמנת על אש נמוכה-בינונית עד שהם חמים אך לא רותחים (בערך 70 מעלות).
3
מוסיפים מעט מהחלב החם (כ-1/4 כוס) לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה, כדי למנוע בישול יתר של החלמונים.
4
מעבירים את תערובת החלמונים חזרה לסיר עם החלב והשמנת. מבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה מעט (חשוב לא לתת לה לרתוח).
5
מורידים מהאש, מוסיפים תמצית וניל, אגוז מוסקט וקינמון. זה הזמן להוסיף את האלכוהול.
6
מעבירים את המשקה לכוסות, מעל נפזר מעט אגוז מוסקט מעל, ונגיש חם או קר.
7
אם אתם מעדיפים משקה אוורירי יותר, תוכלו להקציף מעט חלבונים ולערבב בעדינות לתוך המשקה לפני ההגשה.