דרגת קושי
2 / 5
מרק אפונה צמחוני זה הוא השילוב המושלם בין טעם עמוק לערכים תזונתיים גבוהים. אפונה יבשה, מקור מעולה לחלבון, ברזל וסיבים תזונתיים, מככבת במתכון יחד עם ירקות טריים כמו גזר ובצל ועשבי תיבול שמעשירים את המנה בטעמים רעננים. המרק קל להכנה, מתבשל לאט עד שהוא מגיע למרקם קרמי וסמיך, מושלם לצד לחם טרי. זו מנה שתחמם לכם את הלב והגוף בימי חורף קרירים, תוך שמירה על קלילות ובריאות.
מרק אפונה מוש - מרק אפונה
מרק אפונה מוש

מצרכים

1 בצל קצוץ
שמן לטיגון
½ 1 כוסות אפונה מיובשת
2 גזרים גדולים מגוררים בפומפייה
10 כוסות מים רותחים
3 כפות אבקת מרק בטעם עוף
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1
מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את האפונה והגזר ובוחשים.
2
יוצקים את המים ומתבלים באבקת מרק.
3
מבשלים על אש נמוכה כשעה ובוחשים מדי פעם.
4
מוזגים לצלחת עמוקה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
המתכון נכתב ב-04/12/2024